Солоний Наполеон – смачна та оригінальна закуска, яку приготувати зовсім нескладно. Вам знадобляться всього лише кілька простих інгредієнтів, які, як правило, завжди є під рукою. Для приготування солоного “Наполеону” можна використовути листкове тісто або готові коржі для торту, а різноманітні начинки дозволять експериментувати зі смаками. Солоний Наполеон – це чудова альтернатива традиційним бутербродам та закускам. Дніпро Регіон пропонує приготувати солоний Наполеон за рецептом від мережі крамниць Ювілейний.
Інгредієнти:
- Листкове тісто 750 г
- Печериці 400 г
- Балик або ковбаса 350 г
- Яйця 5 шт
- Часник 4 зубчики
- Майонез 6 ст.л
- Кріп
- Сіль
Приготування:
- Тісто розрізаємо навпіл і випікаємо в розігрітій духовці до 180° по 10-12 хв до готовності орієнтуйтесь на свою духову піч.
- Готове тісто розділяємо на двоє як на відео.
- Печериці нарізаємо і обсмажуємо на сковорідці з олією, підсолюємо. Балик або ковбасу нарізаємо невеликими кубиками, яйця натираємо на великій тертці.
- Для соусу: до майонезу додаємо, нарізаний мілко кріп та натираємо часник, перемішуємо.
- Збираємо наш торт: Викладаємо корж із листкового тіста. Змащуємо його соусом. Викладаємо гриби рівномірно розподіляємо.
- Накриваємо тістом змащуємо соусом, викладаємо шар балика. Накриваємо третім коржем, змащуємо соусом викладаємо яйця.
- Накриваємо четвертим коржем змащуємо соусом, посипаємо крихтою. Залишаємо на годину в холодильнику.
Раніше ми писали, як приготувати гарбуз запечений з мясом в духовці.