Картопляний коржик із зеленю на сковорідці – це блюдо, яке готується за лічені хвилини без метушні. Виходить дуже смачним та ситним. Відмінна ідея для сніданку чи вечері. З начинками, до речі, можна експериментувати. Замість зелені можна покласти ковбасу з сиром, виходить така собі піца. Рецептом приготування картопляного коржика на сковорідці ділиться «Дніпро Регіон».
Інгредієнти:
- картопля 1 шт. (велика);
- яйце 1 шт.;
- зелена цибуля, кріп за смаком;
- сіль, перець за смаком;
- олія для смаження.
Спосіб приготування:
- Зелену цибулю дрібно нарізати.
- У глибокій тарілці з’єднати яйце, сіль, перець, зелену цибулю, за бажання можна додати кріп. Перемішати, злегка збити віночком.
- Картоплю натерти на великій тертці.
- Сковороду змастити олією. Половину картоплі викласти на дно сковороди. При вкладанні картоплю злегка віджимаємо, зайва волога нам не потрібна.
- На картоплю викладаємо яйця із зеленню, по можливості рівномірно розподіляємо.
- Картопля, що залишилася, також віджимаємо рукою і викладаємо зверху.
- Обсмажуємо коржик під кришкою з двох сторін до рум’яної скоринки.
Подаємо страву гарячою. Зовні-хрумка скоринка, внутрішньо-зелена начинка. Можна зі сметаною, можна з часниковим соусом, а можна і просто без нічого.