Попереду холода. Багато мешканців нашої країни готуються до зими роблячи закупівлі цибулі, картоплі, буряка, моркви на зиму. Не всі господині мають змогу зберігати овочі в льоху, місцеві жителі зберігають заготівки у квартирах, деякі в гаражах. Найтяжче, з усіх овочів, зберігати цибулю. «Дніпро Регіон» розповість, як зберігати цибулю, щоб не гнила і не проростала та долежала до літа.
Умови зберігання
1. Підходить для цього добре провітрюване, темне та тепле приміщення, як комора, льох, гараж. Тут має бути прохолодно.
2. Оптимальні умови зберігання цибулі – постійна температура повітря в межах 7-13 градусів тепла. Рівень вологості повітря 65-70%.
3. Не слід зберігати цибулю в одному приміщенні з коренеплодами. Причина в тому, що картопля, буряк, морква, а також селера виділяють багато вологи.
Висока вологість не йде на користь цибулі.
4. Чимало у цьому питанні залежить від ємності. Ідеальними називають як плетені кошики, так і капронові панчохи (колготки).
З тим самим успіхом можна використовувати сітки, а також ящики чи коробки, але обов’язково з отворами для вентиляції.
Можна використовувати мішки з натуральних тканин, але не поліетиленові пакети.
5. Навіть якщо передбачити всі нюанси, періодично потрібно перебирати врожай, щоб запобігти псуванню припасів.
Сорт
На тривале зберігання залишають цибулю жовтого кольору. До того ж це має бути пізній урожай, дозрілий у серпні чи вересні.
Червона цибуля або біла в порівнянні з жовтою лежить не так добре.
Тільки при дотриманні всіх цих умов можна зберегти цибулю свіжою протягом усієї зими.