Приготований таким чином горошок взимку можна додавати до різних салатів, готувати з нього гарніри або кидати в каструльку до інших компонентів при варінні супу.
Для заготівлі нам знадобиться лише сам горошок та листя винограду чи вишні.
Для початку підготуйте необхідні інгредієнти – витягніть горошинки зі стручків, а листя добре промийте під проточною водою.
Після цього можна приступати до процесу заготівлі. Проваріть горошок протягом двох хвилин і відкиньте його на друшляк, після чого відразу ж помістіть ємність із горошком у холодну воду.
Ця нехитра процедура потрібна для того, щоб бобові зберегли свій зелений колір.
Помістить горошок у невеликі ємності, де він зберігатиметься, наприклад, скляні банки або ємності, виготовлені з кераміки.
Залишилося накрити вміст тари виноградним або вишневим листям, а зверху на листя покласти дощечку і грузик.
Добре зберігається горошок у такому вигляді у сухому прохолодному місці, наприклад у льоху або підвалі.