Якщо хочеться чогось особливого, а звичайний борщта супи вже приїлись. Приготуйте зелений борщ. Цей варіант страви сподобається буквально кожному. Це не такий наваристий варіант, як з червоним борщем, але для жаркого періоду та, як зараз, коли багато зелені, то саме те. З легкою кислинкою і освіжаючими травами. Подавайте його до столу з пухкими часниковими булочками, сметаною, можна додати відварене яйце. Як приготувати зелений борщ, смачні рецепти розповість Дніпро Регіон.
Зелений борщ з квасолею
Інгредієнти:
Ребра – 2 шт.
Цибуля – 1 шт.
Картопля – 7 шт.
Морква – 1 шт.
Квасоля (квасок) – 300 г.
Сметана – 150 г.
Лавровий лист – 3 шт.
Оцет – 1 ст.л.
Сіль, перець – за смаком.
Яйця (для подачі).
Приготування:
1. Поставити варитися ребра, порізану навпіл цибулю (цибулю потім викинути) та лавровий лист.
2. Натерти моркву на грубій тертці та обсмажити 3-5 хвилин, додати сметану, сіль, перець, потушкувати ще 5 хвилин.
3. Нарізати картоплю кубиками. Коли бульйон закипить, додати картоплю.
4. Коли картопля та ребра будуть готові, додати обсмажену моркву із сметаною та нарізану квасолю, перемішати, додати оцет і довести до кипіння на 5 хвилин.
5. Спробувати борщ та досолити за смаком.
6. Зварити яйця для подачі. Подавати борщ з яйцем.
Рецепт зеленого борщу зі шпинатом
- Час: 2 години
- Порції: 8 – 10
Інгредієнти:
Приготування:
Для початку зваримо бульйон з курятини.
Далі додаємо нарізаємо кубиком картоплю. Натерту моркву пасеруємо з нарізаною цибулею і часником. Додаємо до картоплі. Варимо 10 хвилин.
За цей час бланшуємо шпинат зі щавлем. Шпинат добре промиваємо, в ньому багато піску. Відриваємо стовбурці і нарізаємо. Бланшуємо 1 хвилину в окропі з соком лимона. Зливаємо воду і додаємо в наш суп. Варимо ще приблизно 15 хвилин.