Для любителів ніжних тортів це ідеальний варіант. Спробуйте приготувати пташине молоко. Десерт виходить дуже ніжним і просто тане в роті. Торт принесе задоволення не лише дорослим, а й дітям. Як приготувати торт Пташине молоко вдома, рецептом ділиться «Дніпро Регіон».
Склад для коржу:
- Кондитерський порошок – 1,5 чайної ложки;
- Сіль – 2 г;
- Курячі яйця – 3 шт.;
- Порошок какао – 30 г;
- Білий цукор – 70 г;
- Олія вершкове – 100 г;Борошно вищого гатунку – 80 г.
Склад крему:
- Вершкове масло – 150 г;
- Манка – 70 г;
- Білий цукор – 1 склянка;
- Домашнє молоко – 2 склянки;
- Лимон – 1 шт.
Покроковий рецепт:
- Приготуйте тісто для коржа. Для цього змішайте олію з цукром, а потім додайте решту інгредієнтів. Замісити тісто.
- Викладіть тісто в круглу форму і випікайте близько двадцяти п’яти хвилин. Духовка заздалегідь має бути розігріта.
- Після цього залиште його остигати.
- Закип’ятіть молоко з цукром і акуратно додайте манку.
- Варіть крем пару хвилин, а потім дайте охолонути. Крем потрібно постійно помішувати, щоб не було грудочок.
- Очистіть лимон і подрібніть за допомогою блендера. Після цього додайте його в крем разом з маслом, і перемішайте.
- Далі зберіть торт. Розріжте корж, що остигнув навпіл, в середину викладете рівномірно крем, і накрийте другою половиною коржа.
- Надішліть торт в холодильну камеру на кілька годин.
- Перед подачею прикрасьте розтопленим шоколадом.