Солону карамель вперше приготував у Франції 1977 року кондитер на ім’я Анрі Ле Ру. І ці ласощі до цього дня на піку популярності. Приготувати солону карамель в домашніх умовах легко, якщо знакіти кілька секретів, розповідає «Дніпро Регіон» з посиланням на відому дніпровську кондитерку Тамілу Уварову.
- Ніколи не додавайте в гарячу карамель холодні вершки, їхня температура повинна бути приблизно однаковою.
- Коли готуєте карамель, використовуйте дерев’яну або силіконову (термостабільну!) лопатку.
- Під час приготування карамелі використовуйте посуд світлих відтінків і лише з товстим дном. Саме світлі відтінки допомагають не прогавити момент готовності продукту.
- Щоб точно визначити готовність карамелі – дивіться на її колір. Як тільки вона стане янтарного кольору, забирайте з вогню і додавайте вершки.
- Гарячі вершки вводите дуже повільно, постійно помішуйте.
- А ось вершкове масло додайте вже в готову карамель холодним. Так у вас вийде гарна блискуча емульсія.
- Сіль вводьте в момент з’єднання карамелі з маслом.
- Охолоджувати готову карамель слід при кімнатній температурі. Потім потрібно прибрати її на 3-4 години в холодильник для стабілізації.
- Зберігати солону карамель можна у холодильнику 2 тижні.