Салат Мімоза – одна з найпопулярніших страв на святковому столі. Варіантів приготування досить багато: є салат Мімоза з сиром, печінкою тріски, крабовими паличками. Але суть страви залишається тією ж. Пропонуємо класичний рецепт салату Мімоза, який можна урізноманітнити на свій смак, повідомляє Дніпро Регіон
Як приготувати салат Мімоза: покроковий рецепт
1. Картоплю і моркву відварити до готовності. Остудити, почистити
2. Цибулю дрібно нарізати. Залити її окропом, залишити на 10 хвилин, потім воду злити, цибулю промити в холодній воді (так вона не буде гірчити)
3. Моркву і картоплу натерти на дрібній тертці
4. Яйця зварити, відокремити білки від жовтків. Білки натерти на дрібній тертці
5. Жовтки натерти на дрібній тертці
6. З риби злити масло. Рибу розім’яти виделкою і викласти на дно салатниці, змастити домашнім майонезом
7. На рибу викласти білки, трохи змастити майонезом. На білки викласти моркву і знову змастити майонезом
. На моркву викласти цибулю, на неї картоплю, трохи посолити й змастити майонезом. На картоплю викласти жовтки – салат готовий!
Поради для господарки
Для салату Мімоза підійдуть рибні консерви – тунець, лосось, скумбрія. Вибирайте свій улюблений вид – рибу в маслі або у власному соку. Небажано використовувати рибні консерви в томатному соусі.
Джерело – smachno.ua/ua
Раніше ми писали
Сніжний Армагедон накрив Дніпро: місто в заторах, пасажири штовхають машини (Фото)