Джезер′є – приголомшлива смачна стародавня східна насолода, якою насолоджувалися самі султани. Дуже смачна, ароматна і корисна, тому що готується з моркви. Її ще називають -морковним лукумом. До того ж, таку насолоду зовсім не складно приготувати вдома. Як приготувати морковний лукум – джезар′є вдома, розповість «Дніпро Регіон».
Інгредієнти:
- 3 склянки натертої на дрібній тертці моркви;
- 1,5 склянки цукру;
- 0,5 склянки кукурудзяного крохмалю;
- Цедра одного лимона;
- Сік 0,5 лимону;
- 1 склянка фундука, або волоського горіха;
- 1 склянка кокосової стружки
Приготування:
- Моркву натерти на дрібній тертці та перекласти в каструлю, бажано з нержавіючої сталі.
- Додати 1 столову ложку води, накрити кришкою, і тушкувати на повільному вогні, поки морква не розм’якне (повинно вийде майже морквяне пюре).
- Потім до моркви додати цукор і сік лимона. Продовжувати тушкувати, доки морква не виділить сік, і цукор повністю не розтане.
- Не знімаючи з вогню, до морквяної маси додати крохмаль, і готувати постійно помішуючи, поки суміш не загусне.
- Після чого додати лимонну цедру і рубані горіхи.
- Перемішати та зняти з вогню.
- Деко з невеликими краями злегка намочити водою. Залишки води злити. Морквяну суміш розподілити на деку завтовшки 2-3 см.
- Верх акуратно розгладити і поставити десерт в холодильник на ніч.
- Наступного дня насолоду розрізати на невеликі брусочки, які обваляти з усіх боків у кокосовій стружці.
- Покласти на блюдо та повернути десерт у холодильник.
- Зберігати десерт у холодильнику і діставати безпосередньо перед подачею.
Дуже смакує з чашкою свіжозвареної кави.