Квашена капуста з морквою цукру виходить хрумкою та дуже смачною. В багатьох сім′ях цей рецепт передається поколіннями. Квашену капусту, за цим рецептом, можна використовувати, як окрему страву або тушкувати чи робити начинку до пиріжків. Як приготувати квашену капусту з морковою без цукру рецептом ділиться «Дніпро Регіон».
Складові:
- Капуста – 6 кг
- Морква – 1,5 кг
- Сіль – 150 гр.
(або на 1 кг суміші капусти з морквою – 20гр. солі)
Як приготувати квашену капусту з морквою без цукру
1. Капусту шаткуємо тонкою соломкою. Моркву натираємо на великій тертці. Беремо відповідну ємність, обов’язково кладемо на дно парасольки кропу, потім укладаємо шарами капусту і моркву. Додаємо сіль і мнемо товкачем до появи соку, потім знову додаємо шарами капусту і моркву, і мнемо товкачем і так доти, поки каструля не наповниться, але не до самого верху, необхідно покласти тарілочку і поставити вантаж (можна банку з водою).
2. Залишаємо капусту кваситися на 3 дні при кімнатнії температурі. Капуста буде пінитися, потрібно періодично знімати вантаж і протикати капусту, щоб вийшов вуглекислий газ, що утворився (якщо цього не зробити, капуста буде гірчити).
3. Не потрібно чекати, поки капуста дуже сильно закисне, спочатку вона буде “малосольна”, ми особливо таку любимо, потім вона поступово дійде при зберіганні. Готову капусту розкладаємо по банках і прибираємо в прохолодне місце на зберігання, наприклад, в холодильник.