Курячий пиріг з курки з картоплею виходить неймовірно смачним, ситним та бюджетним. Спробувавши раз, цей пиріг стане постійним блю»дом на вашому столі. Як приготувати курячий пиріг з курки з картоплею розповість «Дніпро Регіон».
Складові:
Тісто:
1. Масло вершкове або маргарин – 180 г
2. Борошно приблизно 3 склянки (200 г)
3. Яйце – 2 шт.
4. Сіль за смаком
5. Вода за потреби
Начинка:
1. Картопля – 3-4 середні штучки
2. Філе куряче – 2 шт.
3. Сіль за смаком
4. Перець мелений за смаком
5. Кріп (зелень) за смаком та бажанням
6. Цибуля ріпчаста – 1 шт.
7. Олія вершкове приблизно 15 г
8. Вода – 4 ч.л.
Як приготувати курячий пиріг з курки з картоплею
1. Картоплю, філе куряче та цибулю ріжемо на маленькі кубики. Додаємо сіль, перець, зелень і все перемішуємо. Нагріваємо духовку на t180. В іншій тарілці перемішуємо борошно (трохи менше 3 склянок) і м’яке масло або маргарин в крихту. Додаємо сіль, яйця – замішуємо тісто.
2. Якщо тісто сухе – додаємо води, якщо рідке – борошна. Замішуємо м’яке еластичне тісто. Тісто ділимо на 2 частини (одна частина 2/3 від тесту, інша 1/3 від тесту). Більшу частину тіста розкатуємо по діаметру форми, щоб стінки теж були прикриті. Викладаємо начинку.
3. На начинку викладаємо вершкове масло маленькими шматочками. Розкочуємо меншу частину тіста, прикриваємо пиріг. Дуже добре прищипуємо краї, щоб рідина не витекла. По центру курника робимо отвір та наливаємо в отвір 4 ч.л. води. Курник випікаємо 1 годину.