Імбирні пряники на Різдво печуть у багатьох країнах світу. Вони є традиційними різдвяними ласощами в Європі, Америці та Азії.
У Європі імбирні пряники печуть у Німеччині, Австрії, Франції, Англії, Шотландії, Скандинавських країнах, Польщі та інших країнах. У цих країнах існують різні традиції приготування та прикрашання імбирних пряників. Наприклад, у Німеччині імбирні пряники часто мають форму будиночків, зірок, оленів і інших символів Різдва. У Франції їх прикрашають цукровою пудрою, шоколадною глазур’ю та фігурками з марципану.
У США імбирні пряники також є популярним різдвяним десертом. Їх часто називають “gingerbread men” або “gingerbread cookies”. У США існує традиція прикрашати різдвяні пряники цукровою пудрою, марципаном або глазур’ю.
У Азії імбирні пряники також є поширеними. Вони особливо популярні в Китаї, Японії та Кореї. У цих країнах імбирні пряники часто мають форму тварин, фруктів або квітів.
Імбирні пряники – це універсальний різдвяний десерт, який люблять люди у всьому світі. Вони мають виражений аромат імбиру, кориці та інших прянощів, а також хрустку скоринку і ніжну м’якоть. Як приготувати імбирні пряники до Різдва, рецептом ділиться «Дніпро Регіон».
Приготувати імбирні пряники в домашніх умовах зовсім нескладно.
Інгредієнти для приготування імбирних пряників:
- 500 г пшеничного борошна
- 150 г вершкового масла
- 150 г коричневого цукру
- 3 столові ложки меду
- 2 яйця
- 1 чайна ложка меленого імбиру
- 1 чайна ложка меленої кориці
- 1/2 чайної ложки меленого гвоздики
- 1/4 чайної ложки меленого мускатного горіха
Приготування імбирних пряників:
- Розітріть масло з цукром до однорідної маси.
- Додайте мед і яйця, перемішайте.
- Просіяти борошно, додати спеції і перемішати до однорідного стану.
- Замісити тісто. Воно має бути м’яким і не липнути до рук.
- Загорніть тісто в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
- Розкачайте тісто в пласт товщиною 5-7 мм.
- Вирізайте з тіста пряники будь-якої форми.
- Викладіть пряники на деко, застелене пергаментом.
- Випікайте пряники в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.
Прикраса імбирних пряників
Імбирні пряники можна прикрасити різними способами:
- Найпростіший спосіб – посипати їх цукровою пудрою.
- Також можна покрити пряники глазур’ю. Для цього збийте білок з цукром до стійких піків. Можна додати в глазур харчові барвники, щоб отримати яскраві кольори.
Імбирні пряники можна зберігати в герметичній ємності до 2 тижнів.