Гарбузовий суп – це не лише витончений смак, але і корисна страва, особливо в холодну пору. Завдяки своєму ніжному аромату та насиченому кольорі, він стає справжньою радістю для смакових рецепторів. Гарбузовий суп – це не лише гастрономічна насолода, але й важливий елемент осіннього меню, що надає вітаміни та заряджає його теплом і енергією. Як приготувати гарбузовий суп-пюре розповість «Дніпро Регіон».
Складові:
- гарбуз – 400 г;
- рослинна олія – 2ст.л.;
- цибулина – 1шт.;
- картопля – 1шт.;
- морква – 1/2шт.;
- вода – 400 мл4;
- сіль – 1/2ч.л.;
- вершки – 100 мл;
- чорний перець – за смаком.
Як приготувати гарбузовий суп пюре:
- Гарбуз очищаємо 400 г і нарізаємо кубиками. Також нарізаємо кубиками цибулину, 1 картоплю і невелику моркву.
- На сковорідку вливаємо 2ст.ложки рослинного масла. Додаємо цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору, до цибулі додаємо картопля, морква та гарбуз, обсмажуємо все разом хвилинку. Вливаємо 400 мл холодної води і томимо 20-30 хвилин до м’якості овочів.
- Коли овочі будуть готовими додамо сіль неповну ч.л, перець до смаку і перебиваємо блендером. Тепер вливаємо вершки приблизно 100 мл у мене жирністю 20%, загасимо хвилини 2, суп готовий. Наливаємо по тарілках, посипаємо сушеним гарбузовим насінням, збризкуємо оливковою олією і звичайно ж додаємо сухарики.