Дочекавшись урожаю свіжої зелені, господаркам доводиться вирішувати ще одне питання – зберігання її в холодильнику.
Часто це виглядає так: полиця в холодильнику завалена пакетиками, в яких зберігаються часто мокра після миття, а то й зовсім у піску пір’я цибулі, гілки кропу, петрушки та інше.
«Дніпро Регіон» розкаже, як зберегти свіжість зелені у холодильнику.
1. Вологість
Для зберігання петрушки, кропу, зеленої цибулі та іншої рослинності допускається вологість повітря в районі 90-95% і температура близько нуля.
Краще розмістити кожен вид окрему тару (контейнер), поклавши на дно кубики льоду.
Можна укласти в скляний посуд або в емальовану каструлю, накривши кришками.
Можна скласти в поліетиленові пакети, але їх доведеться герметично зав’язати. Так у холодильнику зберігають лише суху зелень.
2. Охолодження
Важливо якнайшвидше після збирання врожаю забрати зелень у прохолодне місце.
Так можна зберегти всі соки та якість продукту. У разі пучки можуть пролежати до 20 днів.
Петрушку, кріп, кінзу, зелену цибулю, стрілки часнику – усі ці продукти можна заморозити на зиму.
Попередньо зелень промивають, сушать, нарізають і укладають у пластикові контейнери.
У такому вигляді її дуже зручно додавати у фарш, супи, салати, інші напівфабрикати та кулінарні вироби.