Останнім часом багато говорять про користь грейпфрутів. Проте варто задуматися не про загальні факти, а про свої індивідуальні особливості. Кому цей цитрус може завдати непоправної шкоди та довести до фатальних наслідків? Останні дані досліджень та рекомендацій експертів наведе Дніпро Регіон.
Особливості грейпфруту
Головна небезпека цього цитрусу у цьому, що може посилювати чи зводити нанівець вплив деяких медичних препаратів. Тому, коли ви обов’язково приймаєте певні ліки, потрібно проконсультуватися з сімейним або профільним лікарем.

Кому не можна їсти грейпфрути
Цей цитрус слід виключити зі свого раціону або вживати з обережністю за наявності таких проблем зі здоров’ям:
- схильність до зайвої ваги та ожиріння;
- каміння в нирках, жовчному та сечовому міхурі, патології печінки;
- цукровий діабет та схильність до підвищення рівня цукру в крові;
- захворювання ШКТ – підвищена кислотність, гастрит, коліт, виразка шлунка або 12-палої;
- нестача кальцію в організмі, витончена зубна емаль, ламке волосся та нігті.
Крім цього, грейпфрут здатний спровокувати алергію, як і багато цитрусів. У зв’язку з цим, педіатри рекомендують його вводити у дитяче харчування поступово та починати з 3-річного віку.