Перш ніж змінювати режим харчування та «налягати» на певні фрукти, варто проконсультуватися з лікарем. Адже навіть найкорисніші продукти можуть становити загрозу. Для кого небезпечні гранати, і за яких проблем зі здоров’ям їх не можна їсти, розповість Дніпро Регіон.
Гранати – кому вони протипоказані
Ці фрукти варто прибрати зі щоденного меню, якщо у вас є в анамнезі:
- цукровий діабет, особливо 2-го типу;
- порушення роботи ШКТ, запори, нестабільний стілець;
- гастрит, підвищена кислотність, виразкова хвороба;
- знижений тиск (гіпотонія) або схильність до його стрибків;
- схильність до алергій.

Гранатовий сік та особливості його вживання
- Він є концентрованим напоєм, тому більш небезпечний для людей із протипоказаннями, ніж зерна граната.
- Часто сік роблять із домішкою дубильних та інших речовин із шкірки та внутрішніх перегородок. Через це він здатний дратувати чутливу слизову оболонку ротової порожнини, шлунка, кишечника.
- Сік як і зерна граната негативно впливають на стан зубної емалі. Тому напій рекомендується пити через соломинку та, бажано, у розведеному вигляді. А після вживання прополоскати водою рот.