Раніше я купувала його в магазині, але потім подруга дала чудовий рецепт і тепер готую сама – гострий соус базиліковий. Фантастичний рецепт від «Дніпро Регіон».
Інгрідієнти:
- 2 кг червоних помідорів;
- 1/2 склянки цукру;
- 6 зубчиків часнику;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком;
- 2 пучки базиліку;
- 1/2 склянки рафінованої олії.
Спосіб приготування:
- Помідори – 2 кг пропустити через м’ясорубку чи подрібнити.
- Проварити в сотейнику протягом 5 хв.
- Додати 1⁄2 склянки цукрового піску та 6 часточок подрібненого часнику.
- Посолити за смаком.
- Додати перець чорний мелений – 1-2 ст. ложки.
- Засипати в суміш повну чашку -240 г дрібно нарізаного базиліку.
- Влити 1⁄2 склянки рафінованої олії.
- Прокип’ятити (помірне кипіння) помішуючи протягом 15 хв.
- Гарячий соус розлити в гарячі банки (пляшки) і герметично закупорити.