Зазвичай, ми звикли, що різотто це ресторанна страва. Насправді, для приготування різотто використовуються самі звічайнісіньки продукти та готування не потребує якихось професійних навичок. «Дніпро Регіон» пропонує приготувати смачне та корисне гарбузове різотто з беконом та яблуком в домашніх умовах.
Складові:
- Рис середньозерний 350 г
- Гарбуз 1 кг
- Бекон 80 г
- Яблуко кисло-солодке 1/2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1/2 шт.
- Часник 1 зубчик
- Сирний вершковий сир 90 г
- Твердий сир 50 г
- Чебрець 3 г
- Цукор 1 щіпка
- Вершкове масло 30 г
- Оливкова олія 10 мл
- Соняшникова олія 10 мл
- Сіль перець
Знадобиться пергаментний папір та сковорода з товстими стінками
Як приготувати гарбузове різотто з беконом та яблуком:
- Гарбуз нарізати на великі часточки, видалити насіння, поперчити і посолити, збризкати олією і відправити в духовку на 30 хвилин при 180 градусах. Коли гарбуз охолоне, зняти м’якоть із шкірки. Цибулю очистити і нарізати дрібним кубиком. Часник нарізати слайсами. На сковороду налити 10 мл оливкової олії та відправити обсмажувати бекон із двох сторін.
- Перекласти бекон на окрему тарілку, а коли охолоне дрібно нарізати. У сковороду після бекону відправити цибулю та часник, обсмажити до золотистого кольору. Відправити до цибулі з часником рис і трохи обсмажити. До рису влити гарячу воду, щоб покрила рис і томити, помішуючи постійно дерев’яною лопаткою на повільному вогні.
- Постійно підливати невелику кількість води та довести рис до готовності. Листики чебрецю відправити в середині приготування рису. Яблуко нарізати дрібним кубиком і відправити до рису, додати щіпку цукру та солі, перемішати. В кінці відправити м’якоть гарбуза. Потім додати шматочок вершкового масла, відключити нагрівання і перемішати.
- Додати твердий тертий сир і перемішати.
Сервірування: Перекласти порцію різотто на тарілку, зверху викласти кнелі з вершкового сиру, посипати беконом і прикрасити шматочками печеного гарбуза.