Солона риба – ідеальна закуска на Новий Рік. Її подають на бутербродах, а також ставлять на стіл як нарізку.
Купувати готову солону рибу не обов’язково. Можна заздалегідь запастися свіжою рибкою, а потім швидко засолити її перед подачею на святковий стіл.Як за 2 години без оцта зробити експрес – засолювання риби на Новий Рік рецептом поділиться «Дніпро Регіон».
Інгредієнти:
- 1,5 стол.ложка солі;
- 1,5 стол.ложка цукру;
- 1 чайна ложка чорного перцю;
- 500 г червоної риби;
- 1 стол.ложка соєвого соусу;
- 1 чайна ложка лимонного соку.
Спосіб приготування:
- Для засолювання необхідно взяти по півтори столові ложки солі та цукру, чайну ложку меленого чорного перцю. Все змішати в окремому посуді.
- 500 г риби обробити на філе та нарізати на невеликі скибочки. Обваляти в суміші солі, перцю та цукру, укласти в контейнер. Додати туди ж столову ложку соєвого соусу, він і виступить у рецепті тим самим секретним інгредієнтом. Завдяки цій добавкі рибка отримає оригінальний смак, він буде трохи копчений.
- Також рибку потрібно полити половиною чайної ложки свіжого лимонного соку. Посуд щільно закрити, струсити та прибрати в холодильник на 2 години. Періодично посуд із засолюванням необхідно струшувати.
- Їсти малосольну рибу можна вже за 2 години від початку готування. Зберігатися в холодильнику може кілька днів.