Багато господарок роблять домашні пельмені, проте в деяких випадках вони стикаються з різними складнощами при приготуванні тіста. Щоб пельменне тісто залишалося міцним, еластичним та дуже смачним, необхідно додати до нього всього один інгредієнт. Секретом цього копійчаного порошка, який потрібно додати, щоб домашні пельмені буди смачними і не розварювались поділиться «Дніпро Регіон».
При приготуванні тіста необхідно додати крохмаль. У гарячій воді крохмаль набухає і утворює клейстер. Завдяки цьому копійчаному порошку домашні пельмені не розваряться. Крохмаль можна взяти картопляний, кукурудзяний або інший. Додавання крохмалю до тіста ніяк не впливає на смак пельменей.
Для тіста знадобиться:
- крохмаль картопляний – 3 столові ложки,
- борошно пшеничне – 550 г,
- вода – 350 мл,
- сіль – за смаком.
Рецепт приготування:
У глибоку ємність помістіть борошно, яке було попередньо просіяне. Додайте крохмаль та сіль. Почніть поступово вливати воду до борошна, замішуйте тісто до однорідності. Перекладіть в ємність, дайте постояти в холодильнику протягом 1 години.
Таке тісто ідеально підходить як для пельменів, так і для будь-яких вареників. Воно не розварюється під час приготування, а залишається дуже тонким.