Соковита та ароматна диня – безумовний символ літа. Попри те, що її можна знайти цілий рік на полицях супермаркетів та базарів, найсмачніша вона у сезон – із середини липня до середини вересня, передає «Дніпро Регіон»
Особливо смакує диня охолодженою, тому радимо її залишити в холодильнику мінімум на 2 години. Якщо немає часу, нарізайте скибочками або шматочками, викладайте на тарілку, а зверху додавайте кубики льоду.
ЧИМ КОРИСНА ДИНЯ
Диня на 90% складається з води та містить електроліти, такі як калій, магній, натрій та кальцій. Така комбінація поживних речовин разом із водою стане у пригоді тим, хто активно займається спортом чи має простудне захворювання та через температуру втрачає багато рідини.
Високий вміст вітаміну С, який є антиоксидантом, підтримує здоров’я шкіри та захищає її від сонячних променів, а також є важливим компонентом для підтримки імунної системи.
Диня містить мало натрію та багато калію, тому допомагає нормалізувати рівень артеріального тиску. Клітковина у складі покращує здоров’я травної системи, а два потужних антиоксиданти лютеїн і зеаксантин запобігають віковим змінам очей.

Диня смакує сама по собі чи в поєднанні з іншими харчовими продуктами, наприклад, м’ясом, сирами, овочами та зеленню. Часто говорять, що цю ягоду не можна поєднувати з молочними продуктами. На мою думку, в цьому питанні вирішальну роль відіграє кількість спожитого. Якщо ви зробите сорбет із заморожених шматочків дині із додаванням вершків та з’їсте 50-100 г, то негативних наслідків для здоров’я не буде.
Тому важливо знати міру. Моя загальна рекомендація – не більше 300 г ягід та фруктів на день. Яка саме частина припаде на диню – вирішувати тільки вам. З обережністю до неї треба ставитися людям з інсулінорезистентністю, цукровим діабетом та надлишковою вагою.