Ранкові калорії витрачаються без залишку і не перетворюються на жир. І це лише один із численних плюсів ранкової трапези. Отже, чому з ранку потрібно їсти, розповість «Дніпро Регіон».
1. Щоб бути стрункою.
Дієтологи впевнені, що відмова від ранкового прийому їжі – одна з головних причин ожиріння. Метаболізм у людей, які регулярно снідають на 3-4% повільніше, ніж у тих, хто не їсть вранці на 5-6%, за середні показники. І саме сніданок допомагає контролювати почуття голоду упродовж дня. Наприклад, якщо поснідати яйцями, то довго будете ситими. Якщо зранку з’їсти рис, гречку або вівсянку, то за день з’їсте менше жирного та солодкого.
2. Щоб серце та судини були здоровими.
Вчені стверджують, що сніданок знижує рівень тромбоцитів та холестерину в крові, зменшує ризик серцево-судинних захворювань.
3. Щоб бути вище стресу.
Сніданок заряджає енергією та допомагає боротися зі стресами.
4. Щоб не хворіти.
Сніданок – найкращий друг імунітету. Правильний сніданок, що містить пре-і пробіотики, клітковину, допомагає нашим корисним мікроорганізмам боротися з інфекцією.
5. Щоб не спати на роботі.
Правильний Сніданок – «будильник» для організму. Чим раніше поснідаєте, тим раніше організм включиться в роботу.
6. Щоб бути молодою.
Повноцінний сніданок забезпечує нас амінокислотами, поліненасиченими жирними кислотами, вітамінами, мінералами, клітковиною, антиоксидантами – всім необхідним для того, щоб наша шкіра боролася з ознаками в’янення.