Булки з корицею – це смачна прикраса на вашому столі, що радує як дорослих, так і дітей. Вони можуть бути виготовлені вдома, що додає їм особливого смаку та теплоти. Завдяки пряному аромату кориці, ці булочки можуть створити чудову атмосферу в будь-який час дня.
Насолоджуйтесь цими ніжними, ароматними булками з корицею, як самостійно, так і в компанії рідних та друзів. «Дніпро Регіон» ділиться рецептом смачних та запашних булок з корицею.
Інгредієнти:
- 2 склянки пшеничного борошна
- 2 чайні ложки кориці
- 2 чайні ложки цукру
- 1 чайна ложка розпушувача (сода або порошок для випічки)
- 1/4 чайної ложки солі
- 1/4 склянки вершкового масла
- 3/4 склянки молока
- 1 яйце
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
Для начинки:
- 1/4 склянки розтопленого вершкового масла
- 1/2 склянки коричневого цукру
- 2 чайні ложки кориці
Спосіб приготування:
- У великій мисці змішайте пшеничне борошно, корицю, цукор, розпушувач і сіль.
- Додайте вершкове масло і розітріть його в сухій суміші до отримання крихкої консистенції.
- У іншій мисці змішайте молоко, яйце та ванільний екстракт.
- Поступово додавайте мокрі інгредієнти до сухих, змішуючи до однорідної текстури тіста.
- Витягніть тісто на дерев’яну дошку, попрацюйте ним кілька хвилин, доки воно не стане гладким і еластичним.
- Розкатайте тісто у прямокутник товщиною близько 1 см.
- Змішайте розтоплене вершкове масло, коричневий цукор і корицю для начинки.
- Рівномірно розподіліть начинку з розтопленого вершкового масла, коричневого цукру і кориці на поверхні розкатаного тіста. Покрийте всю поверхню тіста однорідним шаром начинки.
- Рулетом або ножем, почніть скручувати розкатане тісто у рулет. Постарайтеся зробити це міцно і рівномірно, щоб не допустити виливання начинки.
- Поріжте отриманий рулет на рівні шматки шириною близько 3-4 см. Оптимальна довжина шматків залежить від ваших вподобань –відкриті булки можуть бути коротшими, а закриті – довшими.
- Викладіть булки на лист покритий пекарським пергаментом з невеликою відстанню між ними.
- Випікаємо булки в попередньо розігрітій до 180°C духовці протягом 12-15 хвилин або до золотистого кольору.
- Після видалення булок з духовки, залишаємо їх на трохи охолодженій решітці. Це дозволить булкам трохи відпочити і затвердіти.
- Подаємо булки з корицею теплими або зачекайте, поки вони повністю остигнуть. За бажанням можна полити глазур’ю або посипати пудрою цукру для більшої солодкості.
Отримані булки з корицею будуть смачним і ароматним додатком до сніданку, кави або чаю. Насолоджуйтеся їхнім чудовим смаком та текстурою і діліться з близькими.
Булки з корицею – простий та швидкий рецепт: крутіше синнабонів