Завдяки такій заготівлі, ви варитимете борщ набагато швидше. Вам залишиться тільки помістити баночку заготовки в киплячий бульйон зі звареною картоплею, і все, перша страва готова. Як приготувати борщову заправку на зиму, читайте в матеріалі «Дніпро Регіон».
Складові:
- Свіжа морква – 2 кг;
Томати – 1 кг; - Цибуля – 1 кг;
- Капуста -1 кг;
- Буряк – 1кг;
- Оцет – 100 мл;
- Олія соняшникова – 200 мл;
- Цукор – 100 г;
- Сіль – 75 г.
Приготування:
- Наріжте капусту тонкими пласками.
- Наріжте томати та цибулю півкільцями.
- Натріть на великій терці буряк і моркву.
- Змішайте всі інгредієнти, крім буряків, та додайте всі спеції, крім оцту.
- Після того, як проваріть суміш після закипання хвилин десять, варіть її ще сім хвилин.
- Простерилізуйте банки і складіть в них киплячу заправку.
- Закатайте банки і відправте остигати.