Якщо ви, як і я не любите страви, смажені на рослинній олії в сковороді, пропоную скористатися відмінним рецептом – сирний пиріг з фруктами. Хоч ми і будемо готувати його на сковороді, масла буде мінімум, сам пиріг вийде м’яким і ніжним. Фрукти і ягоди можете брати на свій смак.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
сир, 200 – 250 г;
кефір, стакан;
яйця, 2 шт;
борошно, 100 – 150 г;
мед, 2 ст.л;
сода, щіпка;
яблуко кисло-солодке, 1 шт.
Процес приготування
Я взяла яблуко для начинки, але ви беріть на свій смак будь-які фрукти або ягоди, сухофрукти теж прекрасно підходять.
Яйця трохи збиваємо вінчиком і вливаємо кефір – його ви можете замінити ряжанкою, додаємо мед і соду. Збиваємо міксером або віночком.
Всипаємо сир і частинами борошно – кожен раз добре вимішуємо.
Порада: немає необхідності вимішувати просто до однорідності, нехай грудочки сиру будуть. Також якщо у вас жирний сир, ви можете ще крім соди ввести і трохи розпушувача, щоб важке від сиру тесту, добре піднімалося.
Яблуко ріжемо тонкими часточками.
Сковороду трохи змащуємо рослинною олією – дно і боки.
Виливаємо тісто і зверху викладаємо яблучні дольки. Накриваємо кришкою, включаємо невеликий вогонь і смажимо близько 8 – 10 хвилин.
Перевертаємо і смажимо ще 3 – 4 хвилини.
Виймаємо на блюдо і посипаємо корицею – це до смаку і подаємо до столу. Якщо хочете, дочекайтеся, поки пиріг охолоне і посипте цукровою пудрою, але пиріг смачніше гарячим і политим сметаною або варенням.
Раніше ми писали Стало відомо, як у Дніпрі працюватимуть школи та дитячі садочки після свят