Цей пісний банановий кекс готується без додавання яєць та молочки. 12 червня розпочався Петрів Пост. Родзинкою кексу є банани, також за бажанням можна додати цукати або горіхи. Кекс виходить дуже смачним і легким у виготовленні. Рецептом приготування пісного бананового кексу ділиться «Дніпро Регіон»:
Інгрідієнти для пісного бананого кексу:
- 2 стиглих банани;
- 1/2 склянки пшеничного борошна вищого гатунку;
- 1/2 склянки цукру;
- 1/4 склянки води;
- 3 столові ложки олії;
- 1/2 чайної ложки соди;
- 1/2 чайної ложки кориці;
- Родзинки, курага, горіхи, насіння (за бажанням);
- Цукрова пудра (для прикраси).
Як приготувати пісний банановий кекс:
- Розіминаємо банани виделкою до стану пюре у великій мисці.
- Додаємо цукор та корицю до бананового пюре і добре перемішуємо.
- Вливаємо воду та олію до мішанки з бананами і знову перемішуємо.
- Додаємо цільнозернове або пшеничне борошна до маси і знову перемішуємо, доки не отримаємо однорідне тісто.
- Якщо ви бажаєте, можете додати курагу, родзинки, горіхи або насіння до тіста і перемішати, щоб розподілити їх усередині кексу.
- Додаємо соду і можна гасити її лимонним соком або оцтом. Перемішуємо легенько, щоб сода активувалася.
- Перекладаємо тісто в змащену форму для кексу.
- Розігріваємо духовку до 180 C і ставимо форму з тістом всередину.
- Випікаємо кекс протягом 30-40 хвилин або до готовності. Щоб перевірити готовність, вставте дерев’яну шпажку або ніж у середину кексу: якщо вона вийде чисто без залишків тіста, то кекс готовий. Якщо на шпажці залишаться вологі або мокрі крихти, залиште кекс у духовці на декілька хвилин додатково й перевірте знову.
- Коли кекс готовий, вийміть його з духовки та залиште охолодитися у формі протягом кількох хвилин.
- Потім перекладіть кекс на решітку і дайте йому повністю охолонути.
- Посипте пісний банановий кекс цукровою пудрою для прикраси.
- Подаємо кекс нарізаним на шматочки і насолоджуємося смаком!
Цей пісний банановий кекс стане прекрасним варіантом для того щоб поласувати вдома сімєю або або подарувати комусь особливому. Спробуйте цей простий рецепт і насолоджуйтеся ціє смачною та корисною випічкою!