Беру 150 г сметани та готую пісочне печиво: улюблений рецепт.
Приготувала ніжне та м’яке печиво на сметані зі згущеним молоком. Сметанне печиво готується швидко та з найпростіших інгредієнтів. Рекомендую приготувати це домашнє печиво дітям, адже воно тане у роті і від нього важко відірватися.
Нам знадобиться:
яйце – 1 шт
цукор – 50 гр
ванільний цукор – 0,5 ч.л
сіль – дрібку
сметана – 150 гр
вершкове масло – 100 гр
борошно – 310 гр
розпушувач – 1 год.
варене згущене молоко – 150 гр
волоські горіхи – 50 гр
цукрова пудра
змастити жовтком + молоко
Покроковий рецепт приготування:
У глибоку миску вбиваємо яйце, всипаємо цукор, ванільний цукор, дрібку солі та збити віночком.
У збиту масу додаємо м’яке вершкове масло, сметану, перемішати до однорідності.
Через сито просіюємо борошно з розпушувачем та замішуємо м’яке тісто. Отримане тісто перекладаємо на харчову плівку, загортаємо та відправляємо на 1 годину в холодильник.
Отримане тісто ділимо на невеликі шматочки і робимо з них кульки (у мене вийшло 22 шт. по 30 гр).
Кожен шматочок розкачуємо в невеликий пласт, з одного боку робимо надрізи, а з іншого видавлюємо варене згущене молоко і посипаємо горіхами, загортаємо в трубочку.
Переносимо трубочки на лист застелений пергаментним папером, змащуємо жовтком з молоком.
Відправляємо печиво в духовку розігріту до 180 градусів і випікаємо 20 хвилин.
Готове печиво посипаємо цукровою пудрою та подаємо до чаю. Смачного!!!