Коли за вікном прохолодно, саме час тішити рідних теплими й ароматними стравами. Ми підготували для вас ідею для сімейного обіду або вечері — запечений гарбуз із яловичиною та картоплею. Ця страва поєднує ніжність овочів, соковитість м’яса та неповторний осінній аромат спецій. Як приготувати запечений гарбуз із яловичиною та картоплею розповість Дніпро Регіон.
Інгредієнти:
- Гарбуз 2 кг;
- Яловичина 500 г;
- Перець болгарський 1 шт.;
- Морква 1 шт.;
- Цибуля 1 шт.;
- Картопля 3 шт.;
- Сухий часник 1/2 ч.л.;
- Перець чорний 1/2 ч.л.;
- Приправа універсальна 1 ч.л.;
- Сіль;
- Олія;
- Кріп
Приготування:
- М’ясо нарізаємо шматочками і підсмажуємо.
- Додаємо нарізану напівкільцями цибулю та перець.
- Кубиками нарізану моркву та помідори.
- Картоплю ріжемо більшими кубиками. Додаємо до мʼяса.
- Посипаємо спеціями, перемішуємо.
- Обсмажуємо на сковорідці 10-15 хв, періодично помішуючи. Майже до готовності картоплі.
- Беремо гарбуз, миємо його і зрізаємо верхівку з хвостиком. Видаляємо нутрощі гарбуза разом з насінням і м’якоттю.
- Наповнити гарбуз м’ясом з овочами.Накрити гарбуз верхівкою.
- Покласти гарбуз у глибоку форму для запікання. Влити 100-150 мл води у форму.Відправити гарбуз, фарширований м’ясом і картоплею, в розігріту до 180 градусів духовку.Запікати 60 хв.
- У процесі запікання можна прикрити гарбуз зверху фольгою.
- Готовий гарбуз дати трохи охолонути, посипати зеленою.
Смачного!
