Торти, кекси, пироги на основі моркви саме те, що вам потрібно в цю осінь, коли хочеться порадувати себе чашкою ароматного чаю зі смачною випічкою. Тож ми Дніпро Регіон рекомендує найпростіший у приготуванні та дуже смачний і ароматний морквяний кекс.
Складові
- Морква 300 гр
- Борошно 200 гр
- Волоські горіхи 70 гр
- Розпушувач 10 гр
- Яйце 3 шт
- Цукор 120 гр
- Вершкове масло (розтоплене) 80 гр
Для крему :
- Крем-сир 1 пачка
- 50 гр цукрової пудри
Моркву натираємо на дрібній тертці. Горіхи обсмажуємо і подрібнюємо.
З’єднуємо моркву, яйця, родзинки, горіхи, борошно, розпушувач, цукор.
Перемішуємо. Буде густе тісто. Таке й має бути. Виливаємо у форму та запікаємо при 180 градусів 30-40 хвилин.
Для крему з’єднуємо крем-сир та цукрову пудру, збиваємо міксером. Змащуємо кекс зверху, прикрашаємо за бажанням та прибираємо в холодильник на пару годин.
Смачного!