Хто б міг подумати, що в середині зими, коли природа спить, на Дніпропетровщині можна знайти свіжий урожай ягід? Мова йде про терн, ту саму “дику сливу”, яка росте на узліссях, по чагарниках, балках та долинах річок. Про це повідомляє Дніпро Регіон з посиланням на фото Олександра Ванжи.
Цей невибагливий чагарник, відомий своєю морозостійкістю та світлолюбністю, зазвичай цвіте у квітні-травні, а плоди дозрівають у вересні. Однак, цьогорічна тепла зима подарувала нам незвичайний подарунок – можливість насолодитися смаком терну в січні.
Терен – це не просто ягода, це справжній скарб природи. Його плоди багаті на вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Завдяки своїм корисним властивостям, терн використовують як у харчовій промисловості, так і для домашнього консервування. З нього варять варення, компоти, киселі, готують настоянки та лікувальні відвари. А сушені плоди терну можуть стати чудовою заміною чаю.