Київський меренговий рулет – це десерт, який поєднує в собі ніжність, легкість та вишуканий смак. Його повітряна текстура та солодкий аромат здатні підкорити серце будь-якого ласуна. Хочете приготувати цей шедевр власноруч? Дніпро Регіон розповість, як це приготувати простий десерт, який підкорить серце будь-якого ласуна.
«Київський» меренговий рулет
Інгредієнти:
Меренга:
200 г білків.
250 г цукрової пудри.
50 г кукурудзяного крохмалю.
Дрібка солі.
100 г фундука.
Шоколадно-заварний крем:
4 жовтки.
25 г крохмалю.
25 г какао.
200 г цукру.
10 г ванільного цукру.
80 г молочного шоколаду.
400 мл молока.
180 г масла.
100 г горіхів.
Приготування:
1. Миска і вінчик повинні бути ідеально чистими і сухими. Білки збиваю з сіллю, поступово вводжу цукрову пудру і збиваю 12-15 хв міксером.
2. Вводжу кукурудзяний крохмаль. Деко застелити пергаментом. Розподілити меренгу і посипати фундуком.
3. Пекти при 165 градусах 35-40 хв. Дістати із духовки. Охолодити.
4. Крем: жовтки розтерти з цукром і крохмалем і какао, влити гаряче молоко, помішуючи, повернути яєчно-молочну суміш на плиту і заварити до густоти. Охолодити. М‘яке масло збити 5 хв,по одній ложці додати заварну основу.
5. Кремом змастити меренгу, загорнути у рулет і дати постояти в холодильнику пару годин.