Коли за вікном холод і сніг, іноді так хочеться повернутися в літо, до пікніків на природі. Але і взимку можна організувати відпочинок з атмосферою літньої романтики. Треба лише купити електричний гриль, який допоможе організувати вдома затишну вечірку із настроєм літнього пікніка. А якщо приготувати домашню шаурму й гарячий глінтвейн, зимовий вечір точно стане особливим.
Чому варто купити електричний гриль для зимового сезону
Ось основні причини, чому варто купити електричний гриль саме для зими:
- Зручність і компактність. Електрогриль можна встановити навіть на кухонному столі, він займає зовсім мало місця.
- Швидке приготування. Достатньо просто увімкнути прилад у розетку, і через кілька хвилин він буде готовий до роботи.
- Корисний спосіб готування. Завдяки спеціальним поверхням жир стікає з їжі, а продукти зберігають свої корисні властивості.
І нарешті головне пояснення, чому електрогриль саме для зими. Навіть якщо на вулиці мороз чи снігопад, електрогриль допоможе створити атмосферу літнього пікніка просто вдома.
Домашня шаурма на електрогрилі
Шаурма для затишного зимового вечора буде ідеальною стравою. По-перше, її легко готувати. По-друге, її можна адаптувати під свої смаки, обравши улюблені інгредієнти, кількість соусу та спецій.
Ось простий рецепт для приготування смачної домашньої шаурми.
- Підготуйте м’ясо. Це може бути куряче або індиче філе, яловичина. Замаринуйте його в спеціях, олії, лимонному соку. Добре було б зробити це заздалегідь, хоча б за кілька годин.
- Наріжте овочі. Класичний набір складається з огірка, томатів, червоної цибулі та листків салату. Взимку можна додати щось більш пікантне, наприклад, корейську моркву або карамелізовану цибулю.
- Підготуйте соус. Змішайте йогурт, подрібнений часник, трохи лимонного соку та солі — це буде класичний часниковий соус. За бажання можна додати трішки гірчиці або перцю чилі.
- Обсмажте м’ясо. Викладіть шматочки на гриль і підсмажуйте, поки не з’явиться золотиста скоринка.
- Сформуйте шаурму. На лаваш викладіть м’ясо та овочі, полийте соусом і щільно загорніть. Кілька хвилин прогрійте шаурму на грилі, щоби лаваш став хрустким.
Із зимовою шаурмою можна експериментувати. Спробуйте такі варіанти:
- замість часникового соусу — журавлинний;
- вегетаріанська шаурма: обсмажені гриби, сир фета, авокадо;
- солодка альтернатива: банан, горіхова паста, шоколад.
Поради із використання електрогриля
Щоби зручно було користуватися електрогрилем, звертайте увагу на ці поради.
Варто придбати модель із регулюванням температури, тоді можна буде ідеально готувати різні продукти. Перед тим, як викласти на поверхні продукти, гриль потрібно прогрівати — це забезпечує рівномірне прожарювання. Щоб овочі залишилися соковитими, перед смаженням до ниж треба додати трішки оливкової олії.