Мариновані грибочки – це справжня знахідка для будь-якої господині. Вони додають пікантності будь-якій страві, а взимку нагадують про сонячні літні дні. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати ароматні мариновані грибочки в домашніх умовах. Про це детальніше рецепт від Дніпро Регіон.
Інгредієнти:
Печериці – 500 г.
Вода – 50 мл.
Рослинна олія – 50 мл.
Сіль – 1 ч.л.
Цукор – 1 ч.л.
Яблучний оцет – 3 ст.л.
Лавровий лист – 3 шт.
Духмяний перець – за смаком.
Перець горошком – за смаком.
Часник – 3 зубчики.
Приготування:
1. Ретельно промиваємо печериці під проточною водою.
2. У каструлі змішуємо всі інгредієнти для маринаду та ставимо на вогонь.
3. Коли маринад закипить, додаємо печериці та варимо на середньому вогні 7 хвилин, періодично помішуючи.
4. Готові грибочки разом з маринадом перекладаємо в зручну ємність.
5. Охолоджуємо до кімнатної температури та зберігаємо в холодильнику.