Літо – це пора свіжих овочів, а кабачки – один з найулюбленіших літніх дарів. З них можна приготувати безліч смачних страв, але особливою популярністю користується запіканка. Її ніжна текстура, соковитість та приємний аромат здатні зачарувати будь-якого гурмана. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом найніжнішої запіканки з кабачків, який стане справжньою окрасою вашого столу. Записуйте та зберігайте рецепт від Дніпро Регіон.
Інгредієнти
400 грам кабачка,
100 грам сиру,
2 яйця,
100 грам сметани,
0,5 чайної ложки гашеної соди,
150 грам борошна,
зелень,
0,5 чайної ложки солі,
перець.
Приготування
Кабачок натерти, віджати добре.
Сир дуже дрібно порізати чи натерти, порізати зелень.
Соду перемішати із сметаною, залишити на 5 хв, додати яйця, сіль, перець, збити вилкою, всипати борошно, перемішати. Потім туди викласти сир, кабачок і зелень.
Все добре перемішуємо та виливаємо у форму невеликого діаметру (форму потрібно попередньо змастити олією).
Запікати 40-50 хв при температурі 180 градусів
Смачного!