Цього року природа порадувала нас щедрим урожаєм абрикосів. Про це навіть не сподівались навесні, коли чимало дерев пережили заморозки та скинули цвіт. Сьогодні на ринках та в супермаркетах немало цих яскравих фруктів у продажу. А для дачників, у саду яких ростуть абрикоси – справжнє щастя, такого щедрого урожаю в нашому краї не було дуже давно. Як приготувати домашнє абрикосове варення, розповість Дніпро Регіон.
Інгредієнти:
- абрикоси – 1,5 кг;
- цукор – 1 кг;
- лимон – 1/2 частина.
Приготування абрикосового варення:
Очищаємо абрикоси від кісточок, у глибокій каструлі викладаємо шарами. Чергуємо кожен абрикосовий шар цукром.
Залишаємо абрикоси з цукром на 1,5 години під кришкою. Далі трохи перемішуємо абрикоси, варимо на сильному вогні до кипіння.
Постійно перемішуємо абрикоси із цукром при варінні. Поступово виливаємо сік лимона у суміш, використовуємо для проціджування сито.
Після того, як на поверхні утворилася пінка, варимо абрикоси ще 5 хвилин. Після цього залишаємо варення остигати на 8 годин.
Далі знову варимо варення на сильному вогні 5 хвилин.
Розливаємо готове варення по стерилізованих банках. Наперед знімаємо пінку з поверхні варення.
Виходить густе солодке варення з абрикосів. Після розливу по банках перевертаємо їх вгору дном і залишаємо остигати.