Пана-кота – це не просто десерт, це витвір мистецтва! Ніжна, повітряна, вона тане в роті, залишаючи незабутній слід. А поєднання вершкової основи з кислувато-солодким малиновим соусом створює справжню симфонію смаку. Про це повідомляє Дніпро Регіон.
Сьогодні я поділюся з вами рецептом пана-коти з малиною, який я трохи “українізувала”.
Секретний інгредієнт додасть цьому італійському десерту неповторного українського колориту.
Інгредієнти:
Для пана-коти:
- 500 мл вершків 33%
- 250 мл молока
- 125 г цукру
- 10 г желатину
- 1 стручок ванілі
- 1 ст. л. меду (секретний інгредієнт!)
Для малинового соусу:
- 250 г свіжої малини
- 100 г цукру
- 2 ст. л. лимонного соку
- 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
Приготування:
1. Пана-кота:
- Желатин замочіть у холодній воді на 10 хвилин.
- Розріжте стручок ванілі навпіл уздовж і вискребіть з нього насіння.
- У каструлі змішайте вершки, молоко, цукор, ванільне насіння і мед. Доведіть до кипіння на повільному вогні, постійно помішуючи.
- Зніміть з вогню і додайте желатин, попередньо віджавши його від води. Перемішайте до повного розчинення.
- Процідіть суміш через сито, щоб видалити ванільні волокна.
- Розлийте пана-коту по формах або креманкам і поставте в холодильник щонайменше на 4 години, або до повного застигання.
2. Малиновий соус:
- Малину переберіть і промийте.
- В каструлі змішайте малину, цукор і лимонний сік. Доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин, поки малина не розм’якшиться.
- Подрібніть малину за допомогою блендера або протріть через сито.
- В окремій ємності змішайте кукурудзяний крохмаль з 1 ст. л. холодної води.
- Додайте крохмальну суміш до малинового пюре і поставте на вогонь.
- Доведіть до кипіння і варіть 1 хвилину, постійно помішуючи, до загустіння соусу.
3. Подача:
- Готову пана-коту викладіть на тарілки і полийте малиновим соусом.
- Прикрасьте свіжими ягодами малини, м’ятою або тертим білим шоколадом.
**Секретний інгредієнт – мед –
додає пана-коті
тонкого квіткового аромату
і робить її смак
ще більш насиченим і багатогранним.**
**Спробуйте приготувати пана-коту з малиною
за цим рецептом,
і ви будете приємно здивовані
її вишуканим смаком
та українським колоритом!**
Смачного!
Ще один рецепт
Інгредієнти:
Вершки – 300 мл.
Молоко – 100 мл.
Цукор – 50 г.
Ванільний екстракт – за смаком.
Агар-агар – 1,25 г.
Для малинового шару:
Малина – 250 г.
Цукор – 30 г.
Желатин – 6 г.
Вода – 30 мл.
Приготування:
1. З’єднуємо інгредієнти для білого шару, доводимо до кипіння. Охолоджуємо до кімнатної температури, розливаємо у форми.
2. Малину з цукром кип’ятимо 1-2 хвилини. Додаємо желатин, охолоджуємо і виливаємо на білий шар.
3. Охолоджуємо десерт до повного застигання.