Вибір ананаса на святковий стіл – це маленьке мистецтво. Ось кілька простих порад, як вибрати стиглий і смачний ананас для новорічного столу від «Дніпро Регіон».
Поради як вибрати стиглий і смачний ананас:
- Ідеальний ананас має овальну форму з жовто-коричневими лусочками та сухою плодоніжкою.
- Зелена верхівка має бути густою та досить довгою.
- Легкий підсохлий кінчик лусочок – гарна ознака.
- Зелена шкірка говорить про погану якість, а бура чи бордова – про перезрілість.
- Якщо звук глухий та глибокий – ананас стиглий. Порожній звук свідчить про недозрілість.
- Вм’ятина від натискання на шкірку має швидко відновлюватися.
- Добрий ананас важить від 1 до 2 кг.
- Якщо листя однобоке або усохле, це погана ознака.
- У стиглого ананаса верхівка злегка провертається.
- Стиглий ананас видає легкий фруктовий аромат. Занадто сильний чи різкий запах свідчить про перезрілість, а відсутність аромату – на незрілість.