Сирно-апельсиновий кекс з шоколадом і мигдалем – це справжнє поєднання ніжності та екзотичного смаку. Апельсинова цедра додає свіжість, сир – м’якість, а шматочки шоколаду та обсмажені мигдальні горішки створюють неповторний аромат та хрусткість. Як приготувати смачний сирно-апельсиновий кекс з шоколадом і мигдалем рецептом ділиться «Дніпро Регіон».
Складові:
- 75 г вершкового масла кімнатної температури;
- 150 г цукру;
- 15 г ванільного цукру;
- 2 яйця;
- 180 г сиру;
- цедра 1 апельсину;
- 150 г борошна;
- 5 г розпушувача;
- 1 г соди;
- 1 г солі;
- 30 г шоколадних крапель (або рубаного шоколаду);
- 20 г обсмажених мигдальних пелюсток
Як приготувати сирно-апельсиновий кекс з шоколадом і мигдалем:
- Включаємо духовку на 175 градусів.
- Форму застилаємо папером для випічки.
- У чаші з’єднуємо м’яке масло, цукор і ванільний цукор, збиваємо міксером пару хвилин.
- В отриману суміш додаємо по одному яйцю, після кожного збиваємо міксером ще 1 хвилини.
- Додаємо сир, перемішуємо до однорідності.
- Додаємо цедру апельсина, перемішуємо.
- В окремій чаші з’єднуємо борошно, розпушувач, соду і сіль, все перемішуємо.
- Всипаємо сухі інгредієнти до рідких, перемішуємо лопаткою до однорідності.
- Всипаємо шоколадні краплі, перемішуємо.
- Перекладаємо тісто у форму, розрівнюємо.
- Зверху посипаємо мигдальними пелюстками.
- Випікаємо 40 хвилин (перевіряємо сухою шпажкою).
- Гготовий кекс перекладаємо на решітку або дощечку і даємо трохи охолонути.