Імбирний шоколадний кекс з вишнею нікого не залишить байдужим. Спробувавши хоч раз такий смачний кекс, ви будете його постійно готувати. Готується з самих прстих інгредієнтів, які є у кожної господині дома. Приємно випити філіжанку чаю або кави з таким кексом. Як приготувати шоколадний кекс з вишнею розповість «Дніпро Регіон».
Складові:
- яйця – 3 штуки;
- вишня – 300 г;
- гіркий розтоплений шоколад – 50 г;
- імбир мелений – 1 столова ложка;
- вершкове масло м’яке – 50 г;
- крохмаль – 1 столова ложка;
- борошно – 175 г (1 склянка);
- какао-порошок – 2 столові ложки;
- цукор – 120 г (трохи більше половини склянки);
- розпушувач тіста – 1 чайна ложка.
Як приготувати імбірний шоколадний кекс з вишнею – рецепт:
- Нам знадобиться 300 г вишень (якщо у вас заморожені, приберіть кісточки). Пересипаємо 1 столовою ложкою крохмалю. Розбиваємо 3 яйця. Збиваємо їх із 120 г цукру до отримання пишної маси. Додаємо 50 г м’якого вершкового масла.
- Додаємо 50 г розтопленого гіркого шоколаду. Добре перемішуємо. 1 склянку борошна змішуємо з 1 чайною ложкою розпушувача і 2 столовими ложками какао-порошку. Просіюємо. Додаємо 1 столову ложку меленого імбиру. Акуратно замішуємо тісто. Додаємо вишні. Ще раз перемішуємо.
- Форму змащуємо олією. Розподіляємо тісто. Відправляємо до розігрітої духовки до 180 градусів приблизно на 40 хвилин.