Маринована скумбрія з цибулею та гірчицею в домашніх умовах готується просто та швидко. Риба виходить в міру солоною, смачною, із приємним ароматом гірчиці. Як приготувати мариновану скумбрію з цибулею та гірчицею в домашніх умовах, розповість «Дніпро Регіон».
Складові:
- Скумбрія – 2 шт (1 кг)
Розсіл:
- Вода – 300 мл;
- Лавровий лист – 1 шт;
- Гірчиця (не гостра) – 2 ст.л;
- Сіль – 35 г;
- Цукор – 20 г;
- Перець горошком – 1 ч.л.
Як приготувати мариновану скумбрію з цибулею та гірчицею в домашніх умовах:
- Для розсолу з’єднати воду, цукор та сіль, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зняти з вогню та додати лавровий лист, чорний перець з горошком і не гостру гірчицю. Розсіл добре перемішати і залишити до повного остигання. Тим часом скумбрію зачистити, промити та нарізати на порційні шматочки.
- Перекласти рибу в судочок або банку і залити охолодженим розсолом. за необхідності зверху поставити вантаж, якщо використовуєте судочок. Забрати в холодильник на добу. За добу риба готова.
- Подавати до столу зеленою цибулею і змастити невеликою кількістю олії. Для тривалого зберігання в холодильнику до семи днів рекомендовано перекласти в інший посуд, засипати цибулею та збризкати соком половинки лимона.