Гарбузові кексі – смачна та здорова альтернатива традиційним десертам. Готуються легко та швидко. «Дніпро Регіон» пропонує приготувати гарбузові кекси за рецептом відомого кухаря Євгена Клопотенко.
Інгредієнти:
- 150 г гарбуза;
- 2 шт. яйця;
- 80-100 г цукру;
- 100 г борошна;
- 0,5 ч. л. розпушувача (не амонійного);
- 0,5 ч. л. молотої кориці;
- 3 ст. л. соняшникової олії;
- 1 дрібка солі.
Гарбузові кекси – покроковий рецепт:
- Розігрійте духовку до 180 градусів. У невеликій мисці змішайте цукор (80-100 г), 2 яйця, 1 дрібку солі та 0,5 ч. л. меленої кориці. Перемішайте віничком до отримання однорідної консистенції.
- Всипте 100 г борошна і 0, 5 ч. л. розпушувача і знову добре перемішайте суміш.
- Додайте 3 ст. л. соняшникової олії та вкотре все ретельно перемішайте. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.
- Гарбуз очистьте і відріжте 150 г. Тут доречним буде солодкий сорт, тому попередньо скуштуйте його. Натріть на дрібну тертку.
- Додайте тертий гарбуз до тіста і гарненько перемішайте, щоб він рівномірно розподілився по всій масі.
- Силіконову або металеву форму для кексів поставте на деко. У кожну комірку вкладіть паперовий кошик для кексів. Заповніть форми на 2/3 висоти. Відправляйте у розігріту духовку приблизно на 35 хвилин. Готові смаколики викладіть на дошку чи тарілку, за бажанням посипте цукровою пудрою. Це особливо доречно, якщо гарбуз таки був не надто солодкий.