Пропонуємо приготувати шарівок з яйцем та сиром. Страва готується дуже легко та швидко. Шарівок з яйцем та сиром можна подавати в якості закуски на святковий стіл або на сніданок. Як приготувати шарівок з яйцем та сиром розповість «Дніпро Регіон».
Складові:
– тісто листкове 200 г;
– Яйця 2 шт.;
– Сир 80 г;
– цибуля зелена 2-3 пера;
– Насіння кунжуту 2 ч.ложки.
Як приготувати шарівок з яйцем і сиром
1. Тісто розморожуємо за кімнатної температури. Трохи розкочуємо та ділимо на 4 квадрати. Робимо надрізи із протилежних кутів кожного квадрата, як показано на фото, відступивши від краю на 1 см (зручно це робити ножем для піци).
2. Кожну надрізану смужку тіста перекидаємо на протилежний кут – виходить такий конвертик із тіста. Для начинки варимо яйця некруто: кладемо в холодну воду і, не накриваючи кришкою, доводимо до кипіння. Варимо рівно 1 хвилину та перекладаємо в миску з холодною водою. Сир натираємо на великій тертці, додаємо подрібнені яйця та цибулю.
3. Якщо сир не солоний, можна трохи підсолити начинку. Викладаємо начинку в центр конвертика із тіста. Краї змочуємо водою за допомогою кулінарного пензлика і посипаємо насінням кунжуту. Ставимо в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо 20 хвилин.