Цей салат з свіжої капусти, моркви та часнику готується дуже просто та швидко. Капуста виходить хрумкою, а завдяки розсолу, його можна зберігати не один день. Салат можна подавати як святкову страву або вживати бе гарніру з м′ясом. Як приготувати салат з свіжої капусти, моркви та часнику у банках, рецептом поділиться «Дніпро Регіон».
Складові:
- капуста -1,5 кг;
- морква -1 шт.;
- часник -4 зубчики;
- перець -5-6 шт.;
- гвоздика -4-5 шт.
Розсіл:
- вода -1,5 л;
- сіль -2 ст.;
- цукор -4 ст.л.;
- олія -100 мл;
- оцет яблучний -100 мл.
Як приготувати салат з свіжої капусти, моркви та часнику у банках
1. Капусту дрібно пошаткувати. Дрібно натерти 1 велику морквину та 4 зуб. часнику. Додати перець горошком, гвоздику, перемішати та перекласти в чисту 3-літрову банку.
2. Закип’ятити воду, потім додати сіль, цукор, олію, яблучний оцет, перемішати до розчинення цукру та солі. Маринадом залити капусту і залишити при кімнатній температурі до охолодження.
3. Через 6 годин накрити кришкою, переставити в холодильник – і через добу можна їсти. Для різноманітності можна дуже тонко нарізати в цей салат червоний солодкий перець. Чим довше стоїть – тим смачніше!