Цей гарбузовий пиріг на кефірі з манкою та лимоном готується без олії борошна та яєць. Виходить гарбузовий пиріг дуже смачним та ароматним. Навіть, діти та дорослі, які не люблять гарбуз, скуштувавши цей пиріг, попросять добавки. Для приготування пирога потрібні найпростіші продукти, які є вдома. Як приготувати гарбузовий пиріг з лимоном, розповість «Дніпро Регіон».
Складові:
- гарбуз – 300 г (вага вже натертого гарбуза);
- лимон – 1 шт.;
- кефір – 250 мл;
- цукор – 100 г (в тісто) + 150 г (у сироп);
- манна крупа – 270 г;
- розпушувач – 2 ч.л.;
- вода – 120 мл.
Як приготувати гарбузовий з лимоном
- Гарбуз очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці (важливо! саме на дрібній).
- До натертого гарбуза додаємо кефір кімнатної температури.
- Сюди ж додаємо цукор, манну крупу та розпушувач. Кількість цукру можна зменшити.
- Можна додати щіпку солі – смак буде ще цікавішим.
- Обов’язково додайте до тіста цедру лимона. Аромат та смак виходить приголомшливий, а смак гарбуза тоді не відчувається зовсім (тому такий пиріг із задоволенням їдять навіть ті, хто не любить гарбуза).
- Перемішуємо всі інгредієнти та викладаємо в змащену олією форму 24-26 см у діаметрі. Розподіляємо тісто ложкою, але притискати не треба.
- Духовку розігріваємо до 180 градусів. Ставимо в неї форму із тістом і запікаємо 45-50 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.
- Готуємо сироп. У каструлю відправляємо цукор та воду. Додаємо лимонний сік, доводимо до кипіння.
- Готовий пиріг дістаємо з духовки та заливаємо сиропом, залишаючи у формі до охолодження.
Дуже смачний, ніжний та ароматний пиріг готовий.