Це блюдо підійде як для святкого столу, так і для повсякденного приготування. Курячі гомілки виходять дуже смачними, за подачею не поступаються ресторанній страві. А саме головне, що їх легко приготувати вдома. Як приготувати курячі гомілки в листковому тісті в духовці, рецептом ділиться «Дніпро Регіон».
Складові:
- Курячі гомілки 6 шт. 900 г
- Листкове тісто бездрожжеве 2 листи 500 г
- Борошно 30 г
- Яйця (жовтки) 2 шт.
- Часник 3 зубчики
- Соєвий соус 3 ст. ложки
- Паприка копчена 2 ч. ложки
- Ягідний соус 50 г
Як приготувати курячі гомілки в листковому тісті в духовці
1. У мисці змішати подрібнені зубчики часнику, соєвий соус, копчену паприку і відправити в маринад гомілки. Залишити маринуватися. Борошно висипати на стіл і розкотити шматочки листкового тіста за допомогою качалки. Ножем для піци розрізати пласти тіста на смужки товщиною по 1,5 см.
2. Кожну кісточку гомілки замотати у фольгу, а потім закріпивши фольгою, намотати на гомілки по спіралі внахлест смужки тесту, закріпити в кінці, не залишаючи прогалин. Таким чином загорнути решту гомілок.
3. Жовтки відокремити від білків, до жовтків додати невелику кількість води та збити вилкою.
4. Ретельно змастити сумішшю із збитих жовтків кожну гомілку в тесті. Перекласти гомілки на лист і відправити в заздалегідь розігріту духовку на 180 градусів на 40 хвилин. Сервірування: Готові курячі гомілки у тесті подати з ягідним соусом.