Конкурс бізнес-ідей «Роби своє з Kurator» для HoReCa для підтримки бізнесу, який постраждав під час війни або який розвивають військові, стартує 22 вересня. Організатори — благодійний фонд «МХП — Громаді» та бренд Kurator.
Хто може прийняти участь в конкурсі бізнес – ідей:
Підприємці-ветерани з Дніпропетровської області, внутрішньо переміщені особи і бізнеси, які постраждали від російської агресії, матимуть шанс отримати фінансування своїх проєктів у сфері харчування. Організатори виділять 1 мільйон гривень сумарно на найкращі ідеї переможців.
До участі в конкурсі прийматимуть бізнес-ідеї підприємців з галузі HoReCa (заклади харчування, готелі, кейтеринг). Подати їх можуть представники українського малого та середнього бізнесу з Дніпропетровської та ще 12 областей України, зокрема з Волинської, Вінницької, Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Полтавської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської областей.
«Наш конкурс мікрогрантів для бізнесу “Роби своє” цьогоріч суттєво масштабувався. Весною спільно з Українським ветеранським Фондом Мінветеранів у межах проєкту #Варто “Робити Своє” надали гранти для ветеранів і членів їхніх родин — підтримали бізнеси в регіонах. А зараз запускаємо ще один конкурс — для сфери харчування. Такий запит на гранти демонструє, що українці хочуть працювати, створювати робочі місця та наповнювати місцеві бюджети. І ми, маючи експертизу в цьому, готові надати всебічну підтримку в розвитку локального бізнесу», — зазначила Тетяна Волочай, директорка благодійного фонду «МХП — Громаді».
Завдяки мікрогрантам підприємці зможуть започаткувати новий бізнес і масштабувати або ж релокувати вже наявний. До кожної ідеї є важливі вимоги: вони мають бути інноваційними, а також передбачати створення робочих місць і мати соціально-економічний ефект для громади. У процесі відбору експерти конкурсу «Роби своє з Kurator» оберуть від 10 переможців, кожен з яких отримає до 100 тисяч гривень для своєї справи.
Після старту конкурсу організатори допомагатимуть учасникам з заповненням заявок під час консультацій на вебінарах.
«Мікропідприємництво — ключ до відновлення економіки в районах зруйнованих війною й загалом основна рушійна сила процвітання України. МХП у напрямі HoReCa будує системну підтримку малих і середніх бізнесів. Ми сприяємо навчанню та підготовці кваліфікованого персоналу, пропонуємо продуктові рішення, що оптимізують процеси на кухні, будуємо партнерство української галузі HoReCa. Конкурс «Роби своє з Kurator» — продовження цієї системної роботи. Ми спостерігаємо, як швидко в Чернігові, Сумах, Харкові, інших містах відкриваються мікропекарні, кавʼярні, шаурмові — усе, що може швидко задовольнити споживача в умовах браку часу та умов. І готові підтримати ті бізнеси, які не зупиняються і хочуть розвиватися», — прокоментувала Наталія Шадчнєва, керівниця Центру розвитку HoReCa МХП.
Деталі та умови участі можна знайти на офіційному сайті конкурсу: https://doyourbusiness.com.ua/.
Нагадаємо, що навесні 2022 року організатори конкурсу «Роби своє» підтримали 80 бізнес-проєктів на загальну суму понад 7,4 мільйона гривень. А торік Благодійний фонд «МХП — Громаді» надав фінансову допомогу на понад 6 мільйонів гривень для 74 мікробізнесів.