Запечений виноград – ласощі, які стануть прекрасною закускою або десертом та підходить для будь-якого випадку. Як приготувати запечений виноград у духовці розповість «Дніпро Регіон».
Складові:
- виноград (переважно солодкі сорти, без кісточок),
- цукор,
- кориця (за бажанням),
- вершкове масло (за бажанням).
Спосіб приготування:
- Підготуйте виноград. Вимийте ягоди під проточною холодною водою і висушіть кухонним рушником. За бажання великі виноградини можна розрізати більш дрібні частини.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Помістіть виноград на лист або у форму для випічки. Якщо ви використовуєте лист, його можна вистелити папером для випічки, щоб потім було легше очищати.
- Помірно посипте виноград цукром. Його кількість залежить від ваших уподобань. За бажання можна додати трохи кориці для посилення смаку.
- Для надання ще одного додаткового смаку між ягодами можна покласти маленькі шматочки вершкового масла. Цей крок є обов’язковим, але може збагатити страву.
- Помістіть деко з виноградом у розігріту духовку і запікайте 15-20 хвилин. Час термічної обробки може змінюватись в залежності від розміру та солодощі ягоди, тому час від часу перевіряйте, чи не готові ваші ласощі.
- Запечений у духовці виноград смачний і відразу, і після остигання. Його можна подавати в такому вигляді, а можна додати до морозива, йогурту чи інших десертів.