Новий оригінальний рецепт з баклажанів, які за смаком та ароматом нагадують шашлик. Радимо готувати одразу багато, бо це дуже смачно. У рецепті немає нічого складного, готується все дуже просто та швидко. Як приготувати баклажани “як шашлик”, розповість «Дніпро Регіон».
Складові:
- Баклажани середнього розміру – 3 шт;
- Олія – 2 ст.л.;
- Сіль та перець за смаком;Приправа для шашлику – 1 стол. л.;
- Часник – 2-3 зубки;
- Соєвий соус – 1,5-2 столові ложки;
- Перець гострий червоний – скільки хочете (можна і без нього)
Приготування:
- Баклажани ріжемо довільно, хоч брусочками (паличками), хоч кубиками – як хочете, головне, щоб шматочки були приблизно одного розміру.
- Кладемо в миску, в якій їх потім зручно перемішуватиме.
- Шкірку з баклажанів можна зняти, а можна залишити – це за бажанням.
- Додаємо за смаком сіль, перець, а також найголовніший інгредієнт – суху приправу для шашлику, яка є у будь-якому магазині.
- Поливаємо олією і добре все перемішуємо. Важливо, щоб спеції, сіль та олія потрапили рівномірно на всі шматочки.
- Далі баклажани викладаємо на лист на папір і запікаємо в духовці. Час запікання приблизно 15-20 хвилин, температура нагрівання 180 градусів.
- Готуємо до м’якості. Аромат такий, ніби дійсно шашлик смажите.
- З’єднуємо все. Запечені баклажани викладаємо в миску, додаємо обсмажену цибулю та перемішуємо. Також кладемо подрібнений часник. А для гостроти можна додати трохи червоного перцю.
- Заправляємо соєвим соусом, перемішуємо та можна подавати на стіл. А якщо закуска постоїть хвилин 40 у холодильнику, то буде ще смачніше!