Коли на дворі літо і овочевий достаток, то хочеться приготувати щось смачненьке з овочів. «Дніпро Регіон» ділиться з вами перевіреним смачним рецептом, який завжди йде “на ура” не лише вдома, а й на пікніках. Рецепт маринованих баклажанів під гриби гарний тим, що його можна їсти як холодну закуску, салат і консервувати в банки на зиму.
Складові:
- 5 кг баклажан,
- 3 стол.ложки солі,
- 0,5 кг цибулі ріпчастої,
- 4-5 головок часнику,
- олія без запаху.
Для розсолу:
- 2 склянки води,
- 0,5 склянки 6% оцту,
- лавровий лист, 6-8 шт.
- чорного перцю горошком.
Приготування:
- 1. Баклажани вимити і очистити від шкірки (обов’язково), нарізати їх невеликими товстенькими смужками, як грибні ніжки.
- Скласти в широку миску, щоб було зручно перемішувати.
- Посолити 3 столовими ложками солі, дати постояти 2 години, щоб їх вийшов коричневий сік.
- Поки баклажани відпочивають, ми підготуємо цибулю та часник. Ці овочі очистити від шкірки, вимити, обсушити. Цибулю нарізати півкільцями, а часточки часнику навпіл.
- На сковороду наливаємо 2 столові ложки рослинної олії, розжарюємо її, тепер беремо потроху баклажан і обома руками віджимаємо їх, кладемо в розігріту олію і злегка обсмажуємо з обох боків. Відразу хочу сказати, що повну сковороду не варто накладати, а обсмажувати баклажани варто тонким шаром.
- Смажити їх теж не потрібно, тільки трохи щоб прихопилися.
- Обсмажені баклажани викладаємо в каструлю шаром 3-4 см, а зверху кладемо частину нарізаної цибулі та часнику. І так далі, шар обсмажених баклажан-цибуля-часник, доки не закінчаться всі овочі.
- Тепер готуємо розсіл. У ємність наливаємо 2 склянки води, додаємо чорний перець горошком, лавровий лист і 1/2 склянки оцту. Закип’ятити та залити цим розсолом баклажани. Накрити кришкою, коли охолонуть поставити в холодильник на 1,5-2 доби. Я зазвичай тримаю
баклажани під гриби дві доби. - Якщо ви захочете закрити мариновані баклажани під гриби на зиму, їх слід розкласти в чисті 0,5 л. банки, стерилізувати 15 хвилин, закатати кришками.