Цей салат з кабачків кубиками на зиму – пряний. Рецепт розрахований на 2 півлітрові банки або одну літрову. Так салат не буде обвітрюватися та довго чекати в холодильнику на ваш повторний настрій на таку страву, пише «Дніпро Регіон» з посиланням на сайт Євгена Клопотенка.
Кабачкі мають бути молодими та свіжими, з гладкою шкіркою без пошкоджень. Нарізати їх кубиками потрібно для рівномірного і швидкого консервування. Нарізані таким чином, кабачки ідеально вбирають заправку, що між невеликими шматочками також рівномірно розподіляється по всій банці. Окрім того, салат з кабачків кубиком легше сервірувати, адже він не тільки як холодна закуска зручний, але й може стати частиною рагу чи заправкою для супу.
Який би рецепт салату з кабачків ви не обрали, та й взагалі, яку б консервацію не робили, розкладати її потрібно у стерилізовані банки, що оброблялися безпосередньо перед тим.
Інгрідієнти:
- 1 кг кабачків;
- 150 г цибулі;
- 1 велика морквина (близько 200 г);
- 1 ст.л. солі;
- 2 ст.л. цукру;
- 100 мл олії;
- 2 ст.л. оцту;
- 1 пучок кропу;
- 1 головка часнику;
- 6 духмяних перців;
- 10 перців горошком;
- 2 лаврових листи.
Спосіб приготування:
- Вимийте 1 кг кабачків і наріжте їх середнім кубиком. Моркву наріжте чверть кільцями, цибулю – дрібним кубиком. Посічіть кріп і подрібніть чи пропустіть через прес головку часнику.
- У каструлі розігрійте 100 мл олії та викладіть цибулю. Через 3-4 хвилини додайте моркву, а ще через стільки хвилин – кабачки, столову ложку солі та дві столові ложки цукру. Також додайте всі спеції: 2 лаврових листи, 6 горошин духмяного перцю та 10 горошком. Гарно перемішайте та тушкуйте 15 хвилин.
- Додайте посічений кріп, подрібнений часник і 2 ст.л. оцту, готуйте ще 3-4 хвилини під кришкою.
- Розкладіть салат з кабачків по стерилізованих банках, закрутіть кришками. Коли вони охолонуть, зберігайте в прохолодному місці.
Як за 30 хвилин приготувати кабачки на зиму. Рецепт від Євгена Клопотенка
Найсмачніше варення з кабачків та лимону: легкий рецепт
Три найсмачніші рецепти із кабачків: варення, ананаси та компот